Smart Design to Market (SDtM) is een nieuw talentontwikkelingstraject voor net afgestudeerde ontwerpers en ontwikkelaars uit Noord-Brabant. 20 jonge deelnemers van diverse opleidingen in Noord-Brabant pitchten op dinsdag 17 november hun projecten aan bedrijven uit het netwerk van ASML, één van de medeoprichters van SDtM samen met de provincie Noord-Brabant en Eduventure.

SDtM heeft twee doelen: het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij de jonge entrepreneurs ontwerpers én begeleiden dat hun afstudeerproject daadwerkelijk op de markt komt. SDtM biedt de deelnemers een leer- en netwerktraject met gerichte workshops, coaching en direct contact met bedrijven uit de Brainport-regio om hun concept verder te ontwikkelen.

Talent gespot!
SDtM is gericht op talentvolle makers en hun afstudeerwerk: ontwerpers, product-, en conceptontwikkelaars, (game)designers en engineers die een veelbelovend afstudeerwerk hebben gemaakt en de prototypes willen door ontwikkelen. Scouts van SDtM hebben de deelnemers geselecteerd op basis van marktgerichtheid, de kwaliteit van het prototype, de urgentie van het werk voor de maatschappij, de inschatting van de haalbaarheid & schaalbaarheid, originaliteit en de relevantie voor de maakindustrie.

Dit jaar nam ook United Brains/Fontys Centrum voor Ondernemerschap (CvO) op 19 februari 2016 deel in de jury tijdens de finale.

Smart Design to Market mentorshap