In de verfindustrie en ook op Point of Sales locaties worden verfmengsystemen ingezet.

Het proces loopt normaliter als volgt; een blik/emmer met bijv. 90% basisverf wordt in machine geplaatst en vervolgens worden de kleurpasta’s er automatisch aan toegevoegd. Aansluitend wordt een deksel geplaatst om een blik of emmer af te sluiten. Vervolgens wordt dit in een mixer geplaatst en wordt de verf geschud/gemixed (gehomogeniseerd). .

De kleurpasta’s moeten dan in een dergelijk mengproces gelijk verdeeld worden zodat de gewenste eindkleur behaald wordt. Bij een 1 liter blik is dat meestal rond de 60 seconden. Bij een 20 liter emmer is dat meestal rond de 3-4 minuten. Toch duurt dit te lang en roept de markt om oplossingen om sneller het gewenste kleurresultaat te kunnen bereiken.

Opdracht:
Een sneller verfmengsysteem waarbij de duurzaamheid van de mixer gegarandeerd blijft en indien er hogere snelheden komen moet ook het risico van slijtage worden gewaarborgd. Concreet betekent deze vraag vanuit de verfindustrie: wat kan er technisch veranderd worden aan de verfmixer om 50% van de tijd af te halen die nodig is om de energie in het schudproces te stoppen en toch tot een goed resultaat te komen.

Voortgang:  
Deze vraag is ondergebracht bij werktuigbouwkunde – Fontys Hogescholen. Een studenten projectteam gaat hiermee aan de slag.